Framme i Filippinerna

Filippinerna, Resor / Permalink / 0

Vi började vår resa igår 23.30. Eftersom metron var stängd fick vi ta taxi på 250 kr, en timme, och det är det dyraste jag har betalat för taxi här hittills. Självklart berodde det på natt-taxan. Allting gick smidigt, lämna in bagage, checka in och hitta gate. Från tidigare erfarenheter var jag lite skraj, men allt gick som smort. Dessvärre fick vi ett skrikande och sparkande barn bakom oss som gjorde våra fyra timmar på planet olidliga. Vi kunde inte sova och benutrymmet med cebu pacific var inte givmilt.
När vi landade runt 06.00 tog vi en taxi till hotellet och lämnade våra väskor. Sedan gick vi längs Manilas gator tills vi hittade en park med öppna uteserveringar. En English breakfast senare var vi överens om att lämna storstaden fortast möjligt för att bege oss ut till öarna.
På en travel agency bredvid vårt hotell, creek side hotel on amorsolo road, fick vi hjälp att boka flygbiljetter. Vår förstahandsval var fullbokat, Palawan, så nu sitter vi på flygplatsen och väntar på att få åka till Cebu.
Innan vi tog oss hit var vi vid seaside road och kände på havet. Och åt lunch på sea food market. Fantastiskt gott!

Till top